Blog

Het was Bio-licious !

interview Babs Biolicious"En Babsie, of mag ik Babs zeggen, ... hoe was jouw ervaring van de beurs Biolicious ?"

Ik antwoordde vol enthousiasme: "Welnu, blijkbaar zijn er toch heel wat mensen op zoek naar nieuwe en originele Bio, Fairtrade en Eco producten. Wat me tijdens deze beurs ook opviel is de aandacht voor dierenwelzijn. Zo kreeg ik kritische vragen over de lederen zool aan de onderkant van de pantoffels:

"Zijn die schapen daar speciaal voor geslacht, zoals bij die andere bekende schapenlerensloefen ?" Ik verduidelijkte dat het niet zo is dat de schapen speciaal om hun wol en leer voor deze pantoffels worden geslacht. Ze lopen lang en vrij rond in de uitgestrekte Mongoolse steppe en het is slechts één keer per jaar, namelijk in de lente dat de schapen door de nomaden geschoren worden. Maar het is ook een feit dat de gezinnen die de schapen hoeden ook schapenvlees eten. De huiden van geslachte schapen worden verzameld en daarvan worden, onder andere, de lederen zolen gemaakt. Maar vegetariërs en veganisten geen nood ! Er zijn ook Babsie pantoffels met rubberen zolen.

Een beurs zoals Biolicious is een geweldige gelegenheid om de behoeften en verwachtingen van potentiële Babsie pantoffeldragers beter te leren kennen. Zo is er ook het spanningsveld tussen enerzijds Fair trade met het Zuiden (of het Verre Oosten) enerzijds en het streven naar een meer ecologische korte keten van lokale productie anderzijds. Babsie streeft niet naar dé perfectie, maar wel naar een evenwicht, een soort middenweg.

Ik heb ook genoten van het leuke gezelschap van de mij omringende exposanten, zoals Natalie van "I just love breakfast " die me regelmatig wat van haar heerlijke homemade granola voederde. Soms ging ik dan met mijn klein bakje granola naar de stand aan de overkant van Provamel waar twee vriendelijke dames mij uit diverse veganistische melksmaakjes lieten kiezen. Ik vermengde dat drankje dan met mijn granola en klaar: I just love Breakfast all day long! Een andere exposant was de TarweGrasboer. Ik heb ook geleerd dat vers geperst tarwegras straf spul is. Een oergezonde powerbooster vol mineralen en vitaminen, maar het stijgt wel naar je hoofd.

De Babsie’s vilten pantoffels  maken weer veel nieuwe voeten warm.  Veel interesse en veel pantoffels verkocht. Het was Biolicious en Babsie blij!"